В Белене ще топлят децата и учениците със слънчева енергия
В Белене ще топлят децата и учениците със слънчева енергия / Dariknews

Предстои окончателното завършване на дейностите по проект "Подобряване на образователната инфраструктура в община Белене", съобщи кметът на общината Петър Дулев. Общата стойност на строително-ремонтните дейности е 994 987,48 лв., по-голямата част от които са от Европейския фонд за регионално развитие, а останалите - национално съфинансиране.

По този проект са ремонтирани ОУ "Васил Левски" и детските градини "Бодра смяна" и "Знаме на мира" в Белене, уточни кметът Петър Дулев. За учениците с увреждания е осигурена достъпна среда чрез изграждане на рампа, в градините са монтирани климатици.

Повишена е и енергийната ефективност на сградите като старите стъкла са подменени с дограма, направена е външна топлоизолация. Своеобразна енергийна независимост е постигната и с монтирането на 19 слънчеви колектори, което е в синхрон с желанието на община Белене за промяна на енергийната политика, ползвайки възможностите на различни финансови механизми и програми.

С приключването на този проект на практика приключват енергоефективните мероприятия в образоватерните институции на територията на Белене.