Уволниха дисциплинарно готвачки, посегнали на храна за деца в детска градина в Плевен
Уволниха дисциплинарно готвачки, посегнали на храна за деца в детска градина в Плевен / dariknews.archive

Родители на деца, които посещават детска градина „Калина" в Плевен, сигнализираха, че служителки крадат от храната им. За това информира в началото на седмицата кметът на Плевен Георг Спартански. Пред медиите той каза, че ще настоява пред директорката на Детска градина "Калина" в Плевен служителките, посегнали на храната на децата да бъдат дисциплинарно уволнении.

„Направихме изненадваща проверка и в чантите на двете готвачки намерихме сирене, кашкавал, масло и други продукти", каза в предаването „Здравей, България" по НОВА ТВ Мария Атанасова, временно изпълняваща длъжността началник отдел „Образование" в община Плевен.
„Жалко е, че се взима от храната на децата, когато много родители нямат възможност да си позволят да дават на своите деца и кашкавал, и масло, и месо", коментира Атанасова. Тя сподели, че заплатите на непедагогическия състав са малко над 400 лева.

Директорката на градината съобщи, че досега не е имало липса на храна. „Готвачките са взели храна е от сутрешното меню на децата. Храна, която е останала", каза тя и добави, че те са икономисали от храната, която е трябвало да дадат на децата.

Двете жени са дисциплинарно уволнени. Едната от тях има 27-годишен стаж, преминал само в Детска градина „Калина" в Плевен.