Увеличават се заявленията за достъп до обществена информация в БДДР
Увеличават се заявленията за достъп до обществена информация в БДДР / netinfo

44 заявления за достъп до обществена информация са постъпили в Басейнова дирекция Дунавски район през изминалата година, съобщават от пресцентъра на дирекцията.

Директорът на БДДР е издал 41 решения за предоставяне на пълен достъп до исканата информация. През 2008 г. са издадени 2 решения за частичен достъп до информация. Поради несъгласието на трети лица е издадено 1 решение за отказ на достъп до обществена информация. За един случай е изпратено уведомление за липса на търсената информация в Басейновата дирекция.

Най-голям е броят на подадените заявления за достъп до информация във връзка с издадени разрешителни от регистъра на дирекцията за водовземане или ползване на воден обект, както и за изградени съоръжения в определен участък от територията на БДДР. Търсена е и информация, свързана с предоставянето на права за водоползване и ползване на воден обект в посочен от заявителя район, а също и за екологичното състояние в участък, разположен в обхвата на дирекцията.

Според данните, се наблюдава тенденция за увеличаване на подадените заявления за достъп до обществена информация в сравнение с предходни години. Повече информация за правата на гражданите за достъп до обществена информация, както и заявление за достъп, може да бъде намерена на адрес: www.dunavbd.org /