Удариха първа копка на пътя Гулянци-Милковица, областният управител поиска ухото на Виолин Иванов
Удариха първа копка на пътя Гулянци-Милковица, областният управител поиска ухото на Виолин Иванов / netinfo

Над 500 000 000 евро ще бъдат инвестирани в програма “Транзитни пътища 5” на Министерство на регионалното развитие и благоустройство. Това съобщи в Гулянци министър Асен Гагузов, който присъства на първа копка за ремонт и преустройство на пътя Гулянци – Милковица, част от проекта “Рехабилитация на пътнаинфраструктура” Лот 2.

Средствата за рехабилитацията са осигурени със заем от Световната банка и национално финансиране и са на обща стойност 20 253 431 лева. 9 000 000 от тях ще бъдат вложени на отсечката в община Гулянци, която е с дължина 22 километра, допълни министърът.

Останалите две отсечки са Враца-Оряхово с дължина 3 км и Плевен-Троян-Кърнаре, която е с дължина 20 километра. След няколко дни се очаква частичен пуск на важния път Плевен-Никопол, а не след дълго и на фериботния комплекс Никопол-Турну Мъгуреле, увери министър Гагаузов.

На тържествената първа копка присъства и народният представител Румен Петков, който обобщи, че през последните 3 години в пътната инфраструктура на Плевенска обlаст са инвестирани около 60 000 000 лева.

Копката беше направена от председателя на Национална агенция «Пътна инфраструктура» Иван Атанасов и областния управител на Плевен Цветко Цветков. 

С шеговит тон губернаторът припомни съмненията на бившия кмет на Община Гулянци - Виолин Иванов относно стартирането на рехабилитацията на пътя и обещанията на кмета да си отреже едното ухо, ако това се случи. Цветко Цветков изпрати на Виолин Иванов чисто нов скалпел и го прикани да му изпрати ухото, като знак, че с БСП шега не бива.

На събитието присъстваха още депутатът Васил Антонов и шефът на фирмата-изпълнител Трейс Груп Холд - Цветан Цонев, който обеща отсечката да бъде изпълнена в срок до 18 месеца.