Учредихме Еврорегион Плевен - Олт
Учредихме Еврорегион Плевен - Олт / netinfo

Събрание за учредяване на Еврорегион “Плевен - Олт” се проведе в края на миналата седмица в Плевен. В срещата участие взеха областният управител Цветко Цветков, председателят на окръг Олт - Женел Купилау, Петя Радованова, държавен инспектор от Министерството на регионалното разитие и благоустройството, представители на всички общини в областта и на шест неправителствени организации.

По време на събранието Цветко Цветков подчерта, че двете области – Плевен и Олт, вече са едно цяло с общи интереси и действия за привличане на средства по Трансгранично сътрудничество. Ето какво каза още по темата областният управител/чуй прикачения файл/

От своя страна председателят на окръг Олт- Женел Купилау заяви, че с учредяването на еврорегиона приключва един двегодишен период на подготовка и процедури и се слага началото на плодотворно сътрудничество между България и Румъния по усвояване на еврофондовете.

Избрано беше и ръководство на сдружението с 10 членове, пет от българска и пет от румънска страна. Председател на сдружение Плевен – Олт е областният управител Цветко Цветков, а останалите българи са , общинския съветник Илка Илиева, кмета на Белене Петър Дулев, Кмета на Долна Митрополия Александър Печеняков, зам.кмет на община плевен Андрей Желев.