Учителка от Музикалното започва гладна стачка
Учителка от Музикалното започва гладна стачка / netinfo
Учителка от Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков” Плевен започва гладна стачка от утре, това заяви пред Дарик Искра Арабаджиева, член на учителските синдикати и представител на единния стачен комитет за региона. Жени Константинова ще предприеме драстичната стъпка, за да подкрепи протестните действия на колегите си и исканията им за 100% увеличение на заплащането. 

Протестните действия на учителите в Плевенско утре ще продължат с протестен обръч около сградата на Инспектората по образованието в града в 16.30 часа, допълни още Искра Арабаджиева.

Час по-късно, за да изразят своята съпричастност към исканията на учителите, учениците от Националното училище по изкуствaтa „Панайот Пипков” в града ще изнесат концерт в залата на музикалното училище.

По решение на общинския стачен комитет в четвъртък на възлови места в Плевен ще започнат граждански протести на учителите. От синдиката не пожелаха да уточнят места с довода, че така ще поднесат изненада на своите съграждани. Според Искра Арабаджиева броят на протестиращите учебни заведения се е увеличил и ще продължава да расте.