Училището в Брегаре ще се превърне в здравна служба и пенсионерски клуб
Училището в Брегаре ще се превърне в здравна служба и пенсионерски клуб / netinfo

Нов компютърен клуб ще отвори врати в сградата на кметството в село Брегаре, информира кметът на населеното място Сашо Николов. Той ще бъде на втория етаж в непосредствена близост до кметския кабинет. В момента приключват работите по освежаване на помещението.

В новия клуб ще има 6 компютърни конфигурации. Техниката е останала от закритото миналата година училище в селото. С отпуснатия автобус 22 ученици от Брегаре пътуват до приемното училище в село Оряховица. Новият компютърен клуб ще им бъде от помощ при подготовката за училище и за прекарване на свободното време, убеден е Сашо Николов.

Единственото място с интернет е сградата на кметството, информира той. Учениците няма да плащат такси, клубът ще е отворен през целия ден, а служители на местната управа ще имат възможност да следят за нормалните занимания на младежите.

Кметът на Брегаре има вариант и за сградата на бившето училище. Идеята е в него да бъде преместена здравната служба. В момента населеното място не разполага с такава, тъй като ползваните доскоро помещения са собственост на потребителната кооперация. 

Сградата е продадена чрез „Агенция Държавни вземания" и новият собственик е определил срок за освобождаване на помещенията до юни 2010 г. Община Долна Митрополия е отпуснала средства за разработването на проект за преустройство на сградата.

Целта е там да се помещава и местния клуб на пенсионера, сподели кметът на населеното място. В момента 650-те жители на село Брегаре могат да се консултират с личен лекар само три дни в седмицата, тъй като той обслужва и пациентите в село Ставерци. Имаме уверението, че след разкриването на здравната служба в Брегаре ще има целодневна медицинска помощ, каза Сашо Николов.