Училище в Левски посреща гости от Европа
Училище в Левски посреща гости от Европа / DarikNews.bg, архив

ОУ "Максим Горки" в град Левски ще посрещне на 1 март ученици и учители от Румъния, Полша, Унгария, Португалия, Англия и Турция. Те са партньори в многостранния проект "Да се посмеем и замислим с междукултурни анекдоти", по Европейска програма "Учене през целия живот", секторна програма "Коменски". Това уточни директорът на училището Даниела Георгиева.

ОУ "Максим Горки" се присъеди като партньор в проекта през месец август 2010 година. На 1 март малки и големи ще имат възможност да проявят своето творчество и талант и да се докоснат до българския бит и култура, обещават домакините. В "Ден Коменски" учениците от училище "Максим Горки" ще представят драматизация на английски език по приказка за Хитър Петър. На Националния ни празник 3-ти март участниците в проекта ще посетят и разгледат старопрестолния Велико Търново. Последният ден от посещението е посветен на българската кухня.

Срокът за реализиране на проекта е двугодишен, допълва Даниела Георгиева. Дейностите включват издаване на анекдоти в междукултурна книжка, обучителен семинар за участниците, създаване на кът "Коменски", изложби на ученически продукти и др., като целта е общуването да става на английски език, за да се подпомага езиковото обучение.