Училищата в Плевенско масово затварят врати
Училищата в Плевенско масово затварят врати / netinfo

Заради влошени пътни условия и невъзможно придвижване на автобуси са преустановени занятията в няколко училища в Плевенска област от днес, това каза за Дарик Свобода Анзърова от РИО Плевен.

До 16 януари няма да се провеждат учебни занятия в основните училища в селата Беглеж, Одърне, Вълчитрън и Еница. В Община Пордим всички училища днес не са отворили врати и прекратяват официално учебни занятия от утре, чакат се сведения от кмета Детелин Василев за уточняване на ситуацията. До обяд тези данни са постъпили в Регионалния инспекторат в Плевен, обстановката е много динамична, възможно е до края на деня да дойдат сведения за прекратени учебни занятия и в други училища в Плевенска област, уточни Свобода Анзърова.

Заради ниски температури в класните стаи до 16 януари продължава дървената ваканция в Националното училище по изкуствата “Панайот Пипков” в Плевен, ОУ “Климент Охридски”, НУ “Единство”, от днес не учат и децата в ОУ “Васил Левски” и ОДЗ “Знаме на мира” в Белене, в НУ “Отец Паисий” в село Върбица, занятия са прекратени в СОУ “Д-р Петър Берон” Червен бряг, ОУ “Хр. Ботев” в село Милковица.