Училища от Ловешка област участваха в информационен ден в МОН
Училища от Ловешка област участваха в информационен ден в МОН / dariknews

На 15 май 2014 година в Министерство на образованието и науката се проведе информационен ден „Когато училището е средищно...". В него се включиха участници от областите Благоевград, Бургас, Варна, Враца, Габрово, Ловеч и Смолян.

На откриването на информационен ден по проект „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища, чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес" заместник-министърът на образованието и науката Иван Кръстев съобщи, че поради успешните резултати Комитетът за наблюдение по ОП „Развитие на човешките ресурси" е взел решение проектът да бъде продължен за цялата учебна 2014/2015 година.

„Днес имаме възможност да представим резултатите от една от най-мащабните инициативи, реализирани благодарение на европейската солидарност в Република България. Инициативата е плод на усилията на много хора в самото министерство, в регионалните инспекторати по образованието и най-вече във всички средищни училища в България." Това заяви при откриването на информационния ден заместник-министър Кръстев.

Той се обърна към ученици, учители и експерти с думите: „Благодарение на вашия неуморен труд, благодарение на резултатите, които постигнахте, близо 170 000 ученици от тези училища имат възможност всеки учебен ден да получават нова по-добра, по-качествена и по-полезна за тях образователна услуга. Целодневната организация на учебния процес в средищните училища отдавна доказа своята полезност. И най-доброто доказателство за това са тези красиви деца, на които ние възлагаме надежди за нашето бъдеще".

На информационното събитие „Когато училището е средищно..." присъстваха още заместник-министърът на образованието и науката Атанаска Тенева, ръководителят на проекта Красимир Вълчев и членове на екипа.

От средищните училища в Ловешка област, работещи по проекта са представени следните дейности и резултатите по изпълнението на проекта:
1.Презентация от област Ловеч, която включва дейности от целодневната организация на учебния ден.

2. Участие по направления:

Представяне на рисунки на деца във формат A3 или А4, изобразяващи различни
моменти от целодневната организация на учебния деца от: СОУ "Бачо Киро" - гр. Летница, ОУ „Иван Хаджийски" - гр. Троян, СОУ "Св.Св.Кирил и Методий" - с. Александров, СОУ "Васил Левски" - Троян, ОУ,,Хр.Ботев"-с.Румянцево, СОУ"Васил Левски" - Ябланица, СОУ"Св.Св.Кирил и Методий" - Угърчин.
Представяне на музикално, танцово или литературно творчество на учениците, включени в целодневна организация на учебния ден от:
ОУ "Георги Бенковски" - с.Черни Вит, община Тетевен - народни песни със съпровод „Жени ма, мамо" и „Трепнали са девет сита"
СОУ "В.Левски" - Троян - песен „Аз искам", ОУ "Васил Левски" - Априлци - народни песни „Димка си платно белеше", "Рада, бял трендафил"