Ученици от Тръстеник участваха в младежка среща в Турция
Ученици от Тръстеник участваха в младежка среща в Турция / пресцентър на Община Долна Митрополия

Ученици от СОУ "Евлоги Георгиев" в Тръстеник са взели участие в проект "Cartoon on Gender Equality"- "Анимация, изкуства и равенство между половете" в Турция. Това информират от пресцентъра на община Долна Митрополия.

До южната ни съседка са пътували Деница Тодорова, Вяра Емилова, Стилияна Йорданова от 11 клас и деветокласничката Мария Величкова, заедно с техния ръководител Иво Джокин - директор на Общинския център за извънучилищни дейности - с. Байкал. Те са посетили турския курорт Кушадъсъ от 8 до 18 юни и са представяли страната ни и своята община. Инициативата е в рамките на програмата на ЕС "Младежи в действие", по която община Долна Митрополия е партньор. В проекта са се включили още партньори от Чехия, Литва и Германия, като участниците са разделени според техните интереси и наклонности. В програмата на инициативата са били включени и разнообразни дискусии, интерактивни игри и постерни сесии.

Момичетата от Тръстеник са се представили с народни танци и песни през първата вечер, посветена на интеркултурния диалог. България е  представена и от показания от Иво Джокин постер, изработен от ученици. Освен европейски септификат за участие "Youth pass", групата от България е поканена да участва в съвместен проект с Германия и Литва.