Ученици и студенти от побратимен московски окръг гостуват в Плевен
Ученици и студенти от побратимен московски окръг гостуват в Плевен / archiv.DarikNews

Група ученици и студенти от побратимения с Плевен Централен административен окръг на град Москва пристигна днес в Плевен. Ръководител на групата е Юрий Козлов - заместник-кмет по социална политика на Хамовники - един от десетте района на Централния административен окръг. Пътуването е награда за активната обществена дейност на младежите от Префектурата на ЦАО.

Руските гости се срещнаха със заместник-кметовете Алексей Зелов и Стефан Петков, Секретаря на Община Плевен Бранимир Мирчев и Йонита Иванова - началник-отдел „Образование и култура".

"За нас е чест да посрещнем представители на Централния административен окръг на град Москва, с който ни свързва вече над десет години едно много сериозно, ползотворно, перспективно и високо ценено от нас партньорство", приветства гостите Алексей Зелов.
Сами ще се уверите, че в Плевен всяка крачка е история и съхранена традиция. Радвам се, че ще имате възможността да се запознаете със забележителностите на Плевен и да усетите неговия дух", продължи заместник-кметът. "Ние имаме прекрасни млади хора, с част от които ще можете да се запознаете и да общувате. Защото именно вие - младите хора, сте най-добрите посланици на своите страни и градите най-здравите мостове между тях", каза още заместник-кметът.

От своя страна руските младежи разказаха за редица свои инициативи в различни сфери от обществения живот, които осъществяват на доброволен принцип. Те проявиха голям интерес към младежки програми, по които се работи в България, към грижата за хората в неравностойно положение, за интеграцията на различните етноси, за реализацията на младите българи.

В програмата на групата са посещения на Панорама „Плевенска епопея 1877", парк „Кайлъка", Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец", Медицинския университет.
Тази вечер в Актовата зала на Община Плевен те ще се срещнат с представители на Младежкия парламент и ученици от Математическата гимназия и Гимназията с преподаване на чужди езици, с които ще обменят добри практики и интересни идеи.