Учебните заведения в Община Плевен са готови за първия училищен звънец
Учебните заведения в Община Плевен са готови за първия училищен звънец / netinfo

Новата учебна година ще бъде открита във всички учебни заведения в община Плевен в 9.00 часа на 15 септември, съобщават от пресцентъра на институцията.

По този повод ръководният екип на Общината ще поднесе приветствия към учениците и преподавателите, както следва – заместник-кметовете д-р Цветан Костов – в ОУ “Д-р Петър Берон”, инж. Огнян Цанев – в Прогимназия “Цветан Спасов”, д-р Валентин Матеев – в СОУ “П. Яворов”, Николай Якимов – в МГ “Гео Милев”, Митко Минков – в СОУ “Хр. Смирненски”. Таня Стефанова – секретар на Община Плевен, ще открие учебната година в СОУ “Анастасия Димитрова”, директорът на Дирекция “Образование и култура” Ралица Веселинова – в СОУ “Стоян Заимов”, а главният инженер Драгомир Павлов – в ОУ “Васил Левски”.

Летните ремонти в училищата, детските градини и яслите на територията на Община Плевен са приключили в срок. Обхванати са всичките 65 детски, училищни и извънучилищни звена. В някои от детските заведения продължават довършителни ремонтни дейности, които по никакъв начин няма да възпрепятстват отглеждането и възпитанието на децата, уверяват от общинската администрация. На територията на Община Плевен функционират 35 училища, 6 извънучилищни и обслужващи звена и 35 детски заведения.

Постъпващите в първи клас деца са 1 162, окончателната бройка ще стане известна на 17 септември. И през тази учебна година децата на Плевен ще могат да се занимават и подготвят за олимпиади и конкурси в Центъра за работа с деца, Междуучилищния учебен център, Центъра за ученическо и научно-техническо творчество и Ученическата спортна школа, в които Община Плевен финансира 416 групи.

В навечерието на 15 септември са освежени наличните и направени нови пешеходни пътеки в районите на училища и детски заведения. Със съдействието на Община Плевен в същите райони са монтирани 40 пътни табели с надпис “Пази детето”. 500 стикера със същия надпис са поставени на прозорците на градския транспорт.