Учат общинари как да управляват по-добре
Учат общинари как да управляват по-добре / netinfo

Обучение по управление на риска за ръководния екип на Община Плевен с консултантската помощ на "Делойт Одит" ООД ще се проведе от 5 до 7 октомври. Събирането ще се провежда от 09.00 до 17.00 часа в Конферентната зала на ул. "Д. Константинов" № 23.

Обучението се осъществява по проект на Министерство на финансите по ОПАК "Засилване на управленската отговорност и укрепване на финансовото управление и контрол в централната и общинска администрация". Водещ лектор ще бъде Даниел Саламун - старши мениджър "Услуги по управление на риска" - Делойт - Словакия. Целта на проекта е пилотното въвеждане на процеса по управление на риска в Министерството на икономиката и енергетиката, Министерството на финансите и общините Плевен и Благоевград.

Управлението на рисковете е основата на съвременния модел за добро управление в публичните и частните организации по света, прилаган и в Европейската комисия, заложен също в Закона за финансовото управление и контрол в публичния сектор. Последователното му прилагане осигурява разумна увереност, че целите на правителството, на министерствата и общините ще се постигнат законосъобразно, ефикасно и икономично.

Сред основните очаквани резултати от реализацията на проекта са изработването на стратегии за управление на риска на пилотните организации, както и оптимизирана методология по управление на риска с цел унифицирането й с европейските практики.