Учат администрацията да преценява и управлява риска
Учат администрацията да преценява и управлява риска / netinfo
Учат администрацията да преценява и управлява риска
22243
Учат администрацията да преценява и управлява риска
  • Учат администрацията да преценява и управлява риска

Обучение по управление на риска за ръководния екип на Община Плевен започна в града, то се провежда със специализирана консултантска помощ и ще продължи до 7 октомври. Обучението е по проект на Министерство на финансите по ОПАК "Засилване на управленската отговорност и укрепване на финансовото управление и контрол в централната и общинска администрация".

Водещ лектор е словашкият специалист Даниел Саламун – старши мениджър "Услуги по управление на риска" в консултантската фирма „Делойт”. Проектът се провежда в четири пилотни институции - Министерство на икономиката и енергетиката, Министерство на финансите и общините Плевен и Благоевград.

Що е то управление, риск, каква е целта на проекта – на въпросите отговаря в звуковия файл Снежина Ставрева, старши консултант.

Снежина Ставрева уточни още, че община Плевен е избрана по инициатива на един от служителите – Тони Йорданова, която е директор на Вътрешен одит. Подобни обучения вероятно ще се провеждат по-късно и в други общини, но за сега идеята е администрациите да споделят помежду си опит в управлението на риска, така че той да е сведен до минимум.

А изпълнението и волята да прилагат на практика наученото, от тук нататък е в ръководствата на институциите и отделните хора.