Trojan
Trojan / archive
Три дни изпълнени с фолклор, вкусни изкушения, музика и танци предстоят от 22-24 септември в Троян и Орешак, мястото, на което се провежда традиционният Български фестивал на сливата. Традиции, модерно звучене, и различни изненади ще са част от Фестивала. Ансамбъл „Чинари“, група „Фортисимо“, Криско, Ева Георгиева, Жана Бергендорф, Капански ансамбъл - Разград са само част от изпълнителите, които ще видите на сцената на Фестивала. Чаровната Мартина Вачкова ще е водещ на събитията в Троян, а шеф Иван Звездев ще представи кулинарно шоу пред посетителите.

Trojan
archive

Неизменна част от празника ще бъде и Улицата на занаятите, на която всеки ден гостите ще могат да се потопят в творческата атмосфера, сътворена от изкусни майстори. Улицата на занаятите оживява всяка година по пешеходната алея в центъра на града, а от нея всеки може да отнесе вкъщи спомен от фестивала и от троянското изкуство – сувенири, които да закупи или изработи в ателиетата на открито. 

Trojan
archive

Повече за празника, както и програмата в Троян и Орешак по дни, може да откриете на официалната страница www.festivalnaslivata.com , както и на страницата на Националното изложение в село Орешак - http://www.fairoreshakbg.com/.

Trojan
archive