Трима загинаха при тежки катастрофи край Телиш
Трима загинаха при тежки катастрофи край Телиш / снимка: Dariknews.bg

Двама души са загинали при тежка катастрофа, станала рано сутринта в събота на главен път Плевен - София близо до разклона за село Ракита, информират от полицията. Инцидентът е станал около 6.20 часа.

На прав участък от пътя микробус с румънска регистрация, който се движел се към София, предприел изпреварване. Навлязъл в насрещната лента за движение и ударил правилно движещ се насреща му лек автомобил «Форд Фиеста». На място са загинали шофьорът на лекия автомобил - младеж на 22 години от Долни Дъбник и возещият се до него 17-годишен плевенчанин, негов роднина. 29-годишния шофьор на румънския микробус е с охлузни рани, а пътуващите в микробуса други трима румънски граждани - двама мъже и една жена, са с различни наранявания. Двама от ранените са в болницата в ловеч, а третия - в плевенската болница. 

На мястото е изпратена дежурна оперативна група и екипи на Центъра за спешна медицинска помощ и пожарната. Уведомен е дежурен прокурор в Окръжна прокуратура Плевен. Работата по случая продължава.

На 13 август в 20.50 часа в дежурната част на РУ «Полиция» - Червен бряг е получен сигнал за обърнат товарен автомобил на главен път Плевен - София, на около 2 км. след кръстовището за с.Телиш в дясно на платното в посока Плевен. Влекач «Рено Премиум» с прикачно полуремарке с плевенска регистрация, собственост на частна фирма, е напуснал пътното платно и се е ударил в странично крайпътно дърво. 60-годишният шофьор на камиона е починал на път към плевенската болница.