Трима загинаха при инциденти в Тетевен
Трима загинаха при инциденти в Тетевен / netinfo

Труповете на двама мъже са намерени в Тетевен, те са починали вследствие на тежък пътен инцидент, информират от пресцентъра на областната дирекция на МВР в Ловеч. Катастрофата е станала на 10 срещу 11 март в Тетевен.

Лек автомобил „Рено Меган", който се движел по посока на село Рибарица, е напуснал пътното платно и е паднал в канал на ВЕЦ, идващ от река Бели Вит. При огледа на автомобила полицаите са открили в него трупа на 57-годишен мъж от село Васильово. На около километър от местопроизшествието по течението на канала на дъното на разпределителна шахта е намерено тялото на 39-годишен мъж от същото село.

В хода на разследването е установено, че двамата загинали са били близки познати и са били заедно преди катастрофата. 39-годишният мъж е бил ползвател на автомобила и най-вероятно смъртта му е във връзка с настъпилото ПТП, смятат от полицията.

При друг инцидент, станал снощи около 20.30 часа отново в Тетевен, 54-годишен мъж е стрелял в къщата си по свой гост и го е убил. Сигнал за стрелбата е подала съпругата на убиеца. Тя съобщила в тетевенското Районно управление, че съпругът й стреля с автомат в жилището им, в което бил и гост на семейството. Пристигналият полицейски екип открил мъртъв на пода в гостната стая 54-годишен мъж. Той бил прострелян в гърдите с незаконно притежавано от домакина дългоцево нарезно оръжие, без сериен номер, самоделно сглобено от части за автомат „Калашников".

Според местни хора и двамата мъже често са злоупотребявали с алкохола.