Трима пострадаха след ромско меле в Плевен
Трима пострадаха след ромско меле в Плевен / netinfo

Трима души са ранени след масов бой на роми в Плевен. В конфликта са участвали близо 80 човека, въоръжени с вили, коси, брадви и колове. Причина за боя е скандал по време на честване на рожден ден.

Инцидентът е възникнал към 16.50 часа вчера в дом на ул. „Дунав”. По време на честването на рождения ден и след консумация на алкохол, няколко от гостите си разменили обидни думи. Стигнало се до сбиване, сигнал за което е подаден в Първо РПУ в града. На място пристигналите два екипа полицаи заварили хора, въоръжени с вили, коси, брадви и колове. Служителите на реда възпроизвели няколко изстрела във въздуха със стоп патрони. Намесили се и полицейски сили от Второ РПУ, СОД, жандармерията и Групата за охрана, които предотвратили разрастването на мелето, развихрило се в махалата.

Трима от участниците в побоя са ранени. 28-годишен от Плевен е със счупена лява ръка и е оставен за наблюдение в Плевенската многопрофилна болница. 34- годишен, също плевенчанин, е с прободна рана на десния крак, оказана му е лекарска помощ и е освободен, без опасност за живота. 18-годишен от село Буковлък е с порезни рани по ръцете. Той също е прегледан и освободен, без опасност за живота.

Полицията охранява през цялата нощ жителите на улиците „Дунав” и „Бала Баир”. До момента други инциденти няма. За случая е докладвано в Плевенската прокуратура. Образувано е досъдебно производство.