Трима от “Колорит“ ще учат арт специалности в университети
Трима от “Колорит“ ще учат арт специалности в университети / netinfo

Трима възпитаници на арт школа "Колорит" вече са приети в арт специалности във висши учебни заведения и поемат своя път към професионалното изкуство, съобщи ръководителката на школата Майя Ананиева.

Единият от тях е Ивайло Николов, който с пълна шестица се класира и е приет студент в Европейския Университет в  Мадрид - специалност "Дизайн". Неговото портфолио, представящо 25 живописни и графични творби, е предизвикало възхищението на изпитната комисия. В продължение на няколко месеца под ръководството на художничката Майя Ананиева той успява  да създаде интересни композиции с различни сюжети и техники. Неговата мечта да учи в Испания не е случайна, защото тази година завършва Гимназията с преподаване на чужди езици  в Плевен, специалност "Испански език".

Ивайло постъпва в школа "Колорит" като 6-годишно дете. През тези 12 години на обучение в известната арт школа, той израства творчески и получава много възможности за изява.За високото ниво на своето представяне е удостоен с множество престижни награди от международни конкурси в десетки страни. Носител е на Златен и няколко сребърни медала от Конкурса "Шанкар" в Индия. Има 2 златни медала от Португалия, Златни дипломи, плакети, сертификати за високи постижения от Македония, Китай, Иран Полша, ЮАР, Унгария. Бил е участник в международния пленер "Малък Битолски Монмартър" в Македония. Тези високи отличия са му дали право да бъде приет без конкурсен изпит специалност "Графичен дизайн" в Нов Български Университет - София. От двата университета той избира пътя към Испания.

Другите двама отлично представили се възпитаници на Майя Ананиева са Елена Кучева - приета специалност "Графичен дизайн" във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" и Ева Миндизова, приета "Пространствено оформление" в Свободния Университет във Варна. По традиция новоприетите студенти от "Колорит" оставят по няколко свои творби за "Златния фонд" на школата и други - за благотворителни проекти.