Трима абитуриенти получиха грамоти за 24-ти май от кмета на Левски
Трима абитуриенти получиха грамоти за 24-ти май от кмета на Левски / archiv.DarikNews

С химна на славянските първоучители „Върви народе възродени" започна празничния концерт на възпитаниците на училищата в Левски в читалище „Георги Парцалев."Тържествено бяха посрещнати знамената на НУ"Христо Ботев", ОУ"Максим Горки", СОУ"Крум Попов", Професионална гимназия по транспорт и лека промишленост, Професионална гимназия по селско стопанство „Никола Вапцаров".

Кметът на Община Левски Любка Александрова сърдечно честити най-българския празник на всички дейци на просвещението, радетели за духовното и културно развитие, на всички в залата и призова духът на град Левски - всички млади хора от всички училища да бъдат в ден катo този на празника, „защото това е ден на духа и празник на всеки един от нас".

Трима абитуриенти получиха грамоти за 24ти май от кмета на Левски
netinfo

Г-жа Александрова честити празника на всички, които считат този ден за свой празник и връчи три грамоти на млади хора от град Левски, които завършват тази година образованието си и които участваха във всяко едно културно събитие на град Левски - Боян Кирилов, Радослав Пламенов и Нахиде Селяйдинова.

„Радвахте ни през всичките тези години с участието си в културния живот на град Левски. Пожелавам ви от сърце във висшата наука да постигнете всички успехи ,които искате и след като ги получите да се върнете тук в Левски и да участвате отново в културния живот на града"- каза г-жа Александрова при връчване на грамотите.

Специални благодарности получиха и ръководителите на групи и състави, доказали на местно, национално и международно ниво качеството на своя културен продукт. Сред тях бяха ръководителят на Мажоретен състав Левски, който наскоро получи поредното Национално отличие в Шумен на фестивала „Мадарски конник" - Валя Маркова, народната певица Мариета Аспарухова - ръководител на детски фолклорни състави и Даринка Иванова -ръководител на танцовия състав при читалище "Г.Парцалев".

Трима абитуриенти получиха грамоти за 24ти май от кмета на Левски
netinfo

Гостите на празника имаха удоволствието да видят празничен концерт с участието на младежки групи и състави.