Три предложения за кандидатски листи са подадени до момента в ОИК Плевен
Три предложения за кандидатски листи са подадени до момента в ОИК Плевен / снимка: Люба Нинова
Три предложения за кандидатски листи са подадени до момента в ОИК Плевен
44531
Три предложения за кандидатски листи са подадени до момента в ОИК Плевен
  • Три предложения за кандидатски листи са подадени до момента в ОИК Плевен

Три са предложенията за кандидатски листи, подадени за регистрация до момента в ОИК Плевен. Това съобщи на среща с медиите нейният председател Румен Цачев. Едното е от Българска национално-радикална партия за издигане кандидатурата за кмет на село Радишево на Найден Христов. Второто е от инициативен комитет, който е подал предложение за Стефан Симеонов за независим общински съветник, а третото е за кмет на Община Плевен. То е подадено от партия ВМРО - БНД, която е предложила издигане на кандидатурата на Иван Кюлджийски.

Румен Цачев подчерта, че крайният срок за подаване на кандидатските листи е 20 септември и призова представителите на партиите, инициативните комитети и местните коалиции да не чакат тази последна дата. Необходимо е също всички участници, които ще издигат кандидатски листи, внимателно да четат Изборния кодекс както и многото приципни решения на ЦИК, с които се указва на даден етап какво е необходимо да се направи, за да не се стига до оспорване и отхвърляне на регистрации. Така например, ако кандидатът за общински съветник не може да се яви лично при регистрирането му, е нужно негов представител да занесе в ОИК Плевен копие от документа му за самоличност, уточни Цачев.

Вече са ясни и бройката и имената на регистрираните партии, местни коалиции от партии и инициативни комитети за участие в изборите на 23 октомври 2011 год.

Регистрираните партии, коалиции и комитети за участие в изборите за кмет на Община Плевен са общо 26. От тях партиите 24, ще участват и две местни коалиции от партии - "Единен народен фронт" и "Земеделците за Плевен". 

В изборите за общински съветници ще участват 39 формации. От тях партиите са 31, а инициативните комитети - 5. Местните коалиции от партии, дали заявка за включване в избора на общински съветници, са три - "Единен народен фронт", "Земеделците за Плевен" и коалиция "За Зеленогорски". 

Регистрираните партии, местни коалиции от партии и инициативни комитети за участие в изборите за кметове на кметства в Община Плевен са 27 партии, 3 местни коалиции и 2 инициативни комитета.

Това са участниците, които имат право да издигат кандидатски листи за предстоящите избори, каза Румен Цачев. Чуйте го в звуковия файл.