Три екипа полицаи предотвратиха жесток побой в плевенско село
Три екипа полицаи предотвратиха жесток побой в плевенско село / dariknews

За засилено полицейско присъствие в село Дисевица в нощта на 27 срещу 28 април съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Плевен. На 27 април 2014 година около 22:00 часа на улица в селото е възникнал конфликт между група местни жители. Скандалът прерастнал в побой между 37-годишен, 32-годишен и 18-годишен от едната страна и 21-годишен и 38-годишен от другата страна. При решаването на спора се намесили и други техни съселяни.

Пристигането на местопроизшествието на три патрулни автомобила осуетило погроми и сериозни телесни повреди между близо 30-те участниците в разпрата. За престъпление по чл. 325 от НК, 21-годишен подбудител и извършител на хулиганството е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа в Първо РУП - Плевен, след което е приведен в ареста на "ОСЛС" - Плевен за срок до 72 часа с постановление на прокурор. Мотивите за престъплението се изясняват, но по първоначални данни в основата е стара семейна вражда. На 28 април 2014 година е образувано досъдебно производство във Второ РУП - Плевен за хулиганство. Продължава работа разследващ полицай.

Допълнителна проверка е установила, че задържаният е засечен ден преди участието му в хулиганството и в друго престъпление. На 26 април 2014 година около 22:30 часа в село Дисевица при полицейска проверка на лек автомобил "Опел Вектра" е установено, че водачът - 21-годишен местен жител, е неправоспособен и управлява МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред с накзателно постановление на началник РУП - Д. Дъбник, влязло в сила на 6 август 2013 г. По случая за престъпление по чл.343 «в» от НК е уведомен дежурен прокурор и е образувано бързо полицейско производство.