Трето кръгово довършват в Плевен
Трето кръгово довършват в Плевен / netinfo

Приключи цялостната реализация на проекта на Община Плевен за построяването на трето кръгово кръстовище на бул. “Г. Кочев” и ул. “Българска авиация”. Завършва се е и прилежащата инфраструктура, съобщиха от общинския пресцентър.

В процес на доизграждане са тротоарите, хоризонталната маркировка, поставено е знаково стопанство, както и улично осветление. Целта на новият обект е да подобри организацията на движението в промишлената зона, която е една от най-натоварените части на града през цялото денонощие.

Активно се осъществяват дейностите по разширяване и основен ремонт на една от основните улици в Плевен – “Трети март”, в участъка от бул. “Хр. Ботев” до началото на жк “Дружба”. Реконструкцията предвижда четирилентово платно при навлизане от булеварда, което постепенно преминава в трилентово в началото на комплекса.

Успоредно със строителните дейности се извършва изместване и реконструкция на стълбовете за тролейбусния транспорт. На кръстовището при “Хр. Ботев” и “Трети март” се предвижда да бъде монтирана светофарна уредба през пролетта на идната година. Изпълнител на обектите е общинското дружество “Инжстрой”.