dolna mitropoliq
dolna mitropoliq / dariknews.archive
На 13 септември, ВВУБ „Георги Бенковски” взе участие в учение, организирано от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”- Плевен за ликвидиране на възникнало авиационно произшествие и овладяване на последствията от него.

dolna mitropoliq
dariknews.archive

Учението се проведе с цел да се усъвършенстват организацията, уменията и тренираността по използване на наличните оперативни способности на структурите за адекватна и ефективна реакция при авиационно произшествие.

dolna mitropoliq
dariknews.archive

Областният управител връчи почетен плакет на 55-ти инженерен полк в Белене (СНИМКИ)

Стартът на мероприятието беше даден в 9:00 часа със съвещание на членовете на щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия в заседателната зала на община Долна Митрополия. Под ръководството на кмета на община Долна Митрополия Поля Цоновска членовете на щаба представиха в детайли задълженията си в ситуация на бедствие в региона.

dolna mitropoliq
dariknews.archive

Представители на различни институции - РДПБЗН-Плевен, РУ на МВР-Долна Митрополия, ВиК-Плевен, ЧЕЗ Разпределение - Плевен, Български червен кръст, ФСМП - Долна Митрополия, Областно пътно – управление, ВВУБ „Георги Бенковски“ запознаха със създадената организация за незабавни действия на подчинените им организации и длъжностни лица.

С щатното си въоръжение и налична техника, РДПБЗН-Плевен първо се включи в погасяването на пожара, възникнал в центъра на град Долна Митрополия. Всички служители и граждани бяха своевременно евакуирани от сградата и бе спасен пострадалия служител на общината.

dolna mitropoliq
dariknews.archive

В 10:30 часа огнеборци с три пожарни автомобила се включиха в спасителната операция по гасене на самолета, аварийно кацнал на летището на ВВУБ „Георги Бенковски“. /ВИДЕО - 1/ Съдействие им беше оказано от екипи на Регионална служба Военна полиция-Плевен.

dolna mitropoliq
dariknews.archive

Директорът на Регионална дирекция Противопожарна безопасност и защита на населението-Плевен, комисар Станислав Атанасов обясни пред Дарик подробности около провеждането на мероприятието:

dolna mitropoliq
dariknews.archive

"По време на учението бяха изпълнени няколко елемента като спасяване на екипажа на авариралия самолет над град Долна Митрополия и потушаването на пламъците, които са го обхванали при произшествието.
В действията се включиха екипите на огнеборците от ПБЗН-Плевен и от Военна полиция, които участваха със специализирани, бронирани машини, с които отцепиха района и извършиха последващи действия за установяване на причините за аварията.

dolna mitropoliq
dariknews.archive

Плевенските екипи участваха с два пожарни автомобила и един специализиран аварийно-спасителен автомобил - мoбилна химическа лаборатория, която измерва концентрацията на вредни вещества във въздуха и помага на ръководството да прецени, дали има опасност за населението, както и дали има нужда от евакуация./ВИДЕО - 2/

dolna mitropoliq
dariknews.archive

Към тях се присъедини и специализиран автомобил – „Разгърнат команден пункт“ от РД ПБЗН-Велико Търново, който се включи с цел да координира и поеме ръководството на дейностите между различните ведомства, както и да предава информация от мястото на инцидента към Националния оперативен център на Главна дирекция на ПБЗН".

dolna mitropoliq
dariknews.archive

Мероприятието беше част от програмата на РДПБЗН-Плевен по повод професионалния празник на огнеборците - 14 септември.
dolna mitropoliq
dariknews.archive

Комисар Станислав Атанасов поздрави всички служители и пожела здраве, лични и професионални успехи за тях и семействата им.
Началник щаба на ВВУБ „Георги Бенковски” подполковник Ивайло Пешаков каза за Дарик:
В рамките на учението проведохме 
съвместна тренировка заедно с  РД ПБЗН-Плевен. Като домакини се опитахме да създадем близка до реалната обстановка и да демонстрираме това, което ние можем да направим със Земната команда за търсене и спасяване. Опитът, който имаме през годините беше демонстриран на практика, което показа, че ние имаме добро взаимодействие с РД ПБЗН-Плевен".
Подполковник Ивайло Пешаков използва случая да поздрави в аванс плевенските огнеборци за празника им на 14-ти септември.  

dolna mitropoliq
dariknews.archive

dolna mitropoliq
dariknews.archive