Според кмета на града се предвижда увеличение на глобите
Дете на 16 години почина след падането от тротинетка в Плевен. По първоначални данни инцидентът е настъпил заради неравности на пътя след ремонтни дейности на ВиК мрежата в града.

В града напоследък зачестяват инцидентите с тротинетки, като пет са случаите само през последните два дни. МВР разбира за инцидента на следващия ден, чак когато състоянието на момчето се влошава.

„Изказвам съболезнования на близките на починалото момче. Това е изкоп по повод ВиК присъединяване към новострояща се сграда в града. Изкопът е извършен на 22 август, на асфалтовата настилка. Било все още на ниво трошен камък за запълване на изкопа, не е бил положен асфалт. Не сме били информирани за извършване на тази строителна дейност и не сме извършили организация на движението и обезопасяване на участъка”, коментира в ефира на „Здравей, България” кметът на Плевен д-р Васил Христов.

Почина момчето, паднало с тротинетка в Плевен

Зам.-кметът в ресор „Обществен ред и сигурност“ Лидия Петкова обясни, че от месец юни насам, в града се провежда специализирана акция срещу нерегламентираното движение на електрически тротинетки.

„Искахме да информираме всички деца и ученици за опасността от придвижването с такива превозни средства. Издадоха се указателни табели, направихме медийна компания, чрез която да обясним къде могат да бъдат карани тези тротинетки”, посочи още тя.

Според д-р Христов е имало предложение глобата за нерегламентирано движение на тротинетки да бъде повишена от 100 на 150-200 лева.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня