Топлофикация започва извънредно отчитане
Топлофикация започва извънредно отчитане / netinfo

Извънредно отчитане на топломерите на абонатните станции започва “Топлофикация Плевен” днес, то ще продължи на 4 и 5 януари, съобщават от пресцентъра на дружеството. Засичането е заради новите цени, които влязоха в сила от 1 януари 2009 г.

По график топломерите в абонатните станции бяха отчетени на 20, 22 и 23 декември 2008 г. С извънредното отчитане плевенското дружество ще гарантира на абонатите си, че няма да бъдат ощетени заради въвеждането на новите цени на топлоенергията и потребената от тях топлоенергия до 31 декември 2008 г. ще бъде таксувана по старите цени. Отчитането ще става с терминални устройства, което ще позволи потребената топлоенергия от съответната абонатна станция да бъде засечена към минала дата.

С решение на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране от 23 декември 2008 г. бяха одобрени нови пределни цени, по които “Топлофикация Плевен” ще работи от началото на новата година. Новата цена на топлоенергията за битови абонати от 1 януари е 87.29 лв./МВтч без ДДС, което е поскъпване с 16.96%. За промишлени абонати новата цена е 107.03 лв./МВтч без ДДС.