Топлофикация Плевен разсрочва задължения
Топлофикация Плевен разсрочва задължения / netinfo

Работна група на Топлофикация Плевен ще се срещне утре с представители на Булгаргаз, за да бъде изработен график за издължаване на натрупаните през последния отоплителен сезон задължения. За използван природен газ дружеството дължи 4 798 800 лева.

До 16 юни трябва да бъде одобрен взаимно приемлив график за погасяване на сумите до септември тази година. Това съобщи заместник изпълнителният директор на дружеството Иван Гетов. Той допълни, че в момента разплащателните сметки на плевенската Топлофикация са блокирани, след като от Булгаргаз са извадили чрез съда изпълнителен лист за 2 600 000 задължения.

Общите дължими към момента суми на Топлофикация Плевен към Българгаз са 8 568 000 лева, като за старите задължения вече е въведен погасителен план.

Най–големият дльжник на Топлофикация Плевен са частните абонати, от тях вземанията са за 11 156 000 лева. Болницата в Плевен дължи 270 000 лева, задълженията от училища и детски градини са 320 000 лева.

На този етап няма опасност от спиране на топлоподаването към града, но ако абонатите не започнат да изплащат задълженията си, това може да се случи в началото на следващия отоплителен сезон.