Топла връзка свърза корпусите на МБАЛ Св. Панталеймон
Топла връзка свърза корпусите на МБАЛ Св. Панталеймон / archive.dariknews

С водосвет, отслужен от плевенски свещеници, на 7 април 2014 г. беше открита топлата връзка между двата корпуса на МБАЛ"Св. Панталеймон"на улица "Трите бора" в плевенския квартал "Дружба".

Топла връзка свърза корпусите на МБАЛ "Св Панталеймон"
netinfo

„На този етап смятаме, че приключихме инвестицията в МБАЛ"Св. Панталеймон". Идеята беше да се получи функционалност между всички сгради, които така или иначе бяха построени от двете страни на улицата и възможността пациентите, които са в последния корпус да могат безпрепятствено да стигат да апаратите за образна диагностика", каза анестезиологът и управител на многопрофилната болница д-р Йордан Георгиев. Той допълни, че вече ще може и по-ефективно да се използва другата реанимационна зала в болницата, до която до сега е било трудно придвижването след операция.

Топла връзка свърза корпусите на МБАЛ "Св Панталеймон"
netinfo

Конструкцията на топлата връзка е изработена в завод "Вапцаров" като монтажът и дооборудването са отнели три месеца. "Пасарелката" е дълга 16 метра с ширина 2,03 м. и металната й конструкция тежи около три тона.

Топла връзка свърза корпусите на МБАЛ "Св Панталеймон"
netinfo

Д-р Георгиев изказа благодарност на конструктора на топлата връзка Илия Йотков, както и на проектантския екип. Той не пожела да сподели обема на цялостната инвестиция за осъществяването на проекта МБАЛ"Св. Панталеймон", но коментира, че тя не е толкова голяма, колкото изглежда.

"Цифрите са в приоритета на премиерите и министрите и важното е, че се е получило нещо, което изглежда добре и върши добра работа", каза д-р Йордан Георгиев и не скри, че вече е подготвен друг проект, чиято реализация предстои в близките месеци.