Тихомир Иванов ще скача на Олимпийските в Рио де Жанейро
Тихомир Иванов ще скача на Олимпийските в Рио де Жанейро / dariknews.archive

Плевенският лекоатлет Тихомир Иванов ще участва на Олимпийските игри в Рио. Той покри олимпийския норматив за Рио де Жанейро 2016 в скока на височина, след като спечели държавната титла за мъже с постижение от 2,29 метра на републиканския шампионат за мъже и жени, който се проведе на стадион "Васил Левски" в столицата.

Плевенчанинът се справи с височината от третия опит, като преди това имаше проблеми на 225 см, също преминати от последен шанс. Тихомир отказа да скача повече след успеха на 229 см. Възпитаникът на треньора Георги Гергов стана шампион с преодолените 229 см.

Преди Рио, младият плевенчанин ще стартира и на Европейското първенство в Амстердам.

„Доволен съм от постижението - сподели веднага след състезанието Тихомир Иванов. Това е резултат, граден с години. В скока на височина са нужни стартове, за да се разскачаш. Още в началото на състезанието не се чувствах добре. Усещането ми беше, че съм прегрял. По време на състезанието направихме няколко корекции по разбега - мънички, но те явно помогнаха скоковете да се получат успешно. Цели не искам да си поставям. Искам просто да реализирам резултат над 230 см, защото това е психологическа височина и искам да я премина, за да се отпусна, за да мога да скачам и по-нагоре", каза Тихомир Иванов.