Темите в Посредник и Народен глас
Темите в Посредник и Народен глас / netinfo
Днес е Ден на признателност към загиналите за Освобождението на Плевен, пише Посредник и дава подробности за тържествената програма, която предстои през целия понеделник. По повод 10 декември плевенският морж Валери Кунчев плува в язовир „Мъртвата долина”, разкрива изданието със снимков материал. Това се случва при температура на въздуха няколко стотни над нулата, а на водата около 4 градуса. Валери Кунчев казва, че плува в студа, за да не отвикне. Това може да стане ако повече от 20 дни не се потапя в ледената вода.

Друго интересно заглавие свързано с делото „Плама” ни показва от първа страница Посредник. Делото „Плама” вече е в Апелативния съд Велико Търново. Сега се очаква съдът да се произнесе като последна инстанция, защото неговото определение не подлежи на обжалване. „Няма съдебен срок за излизане на съдебен акт, но се надяваме до Коледа да излезе такъв”, е коментарът от Окръжен съд Плевен. След като се произнесе съдът, ще влезе в сила определението за сметката и ще започне изплащането на сумите на кредиторите. 2223 работника на фалиралата плевенска рафинерия чакат да получат парите си, припомня Посредник. Най-вероятно това ще стане след Нова година.

Как малко количество сняг е блокирало миналата седмица Ловешка област, можем да прочетем от първата страница на Народен глас.
Не знаят кой е виновен за ужаса по магистрала "Хемус", четем още там.

Двама младежи са в кома след катастрофа на 8 декември край Тетевен, а девойка от село Дойренци е хваната да краде уиски от Билла, съобщава криминалната хроника.

Режат четирите гуми на колата на шефа на Данъчното в Ловеч Пламен Дилов, пишат още колегите.

Ловешките медици са излезли на 10-минутен протест в петък миналата
седмица за по-високи заплати.

Младата испанска режисьорка Исабел Де Окампо снима филма си "Тя излъга" с участието на ловешкия актьор Николай Чилов, това разбираме от интервюто на Елица Матеева.

"Последният оцелял киноман" Георги Ангелов гостува в Ловеч на вестник "Народен глас" днес. Той е герой от докуфилма "Един киноман в началото на века", който спечели награда на независимото кино в Ню Йорк тази есен.