Темите в Посредник днес
Темите в Посредник днес / netinfo
Подготвя се благотворителния бал “Бизнесмен на годината 2008”, това е новината, на която отделя място “Посредник” днес на първа страница. Организаторите вече са анкетирали 200 фирми от Плевен и региона за участие в номинациите на конкурса. До края на ноември анкетните карти трябва да бъдат събрани. Ще бъдат отличени най-добрите фирми в три отрасъла – строителство, производство, търговия и услуги.

За гибелта на видеотеките пише още всекидневникът. Според човек от бранша основната причина за това е фирмата дистрибутор. Като че ли това е едно доста добре позабравено занимание, а видеотеките в Плевен в момента се броят на пръстите на едната ръка.

Още едно платно в посока “Дружба” е ремонтирано, поредният реализиран пътен обект беше представен вчера. Става въпрос за ремонта на второто пътно платно на една от основните пътни артерии в посока жк “Дружба”. Единственият път, съществуващ досега, е изграден също от “Инжстрой” преди 13 години.

Всяка трета жена в България и всяка пета в Европа са жертви на домашно насилие, по темата може да прочетете още на стр.3 в “Посредник”. На стр.7 пък са подробностите за това как в Плевен обсъждаха делегираните бюджети и реформата в образованието.

Празничното настроение обхвана и търговците на пазара. От снимката на първа страница в изданието ни изкушават плодове, подредени в кошнички на сергия. Как се стяга Плевен за празниците четете на стр.6.

Борбата срещу сивата икономика е в ръцете на работодателите, казва шефът на плевенската Инспекция по труда Драгомир Ванков. В края на годината в Инспекцията приключват основно проверките и се ориентират и централизират около анализите какво е направено, като трябва и да се плануват нещата. Данните са, че около 90% от проверените работодатели осъзнават важността и оценката на риска и имат направена оценка на риска.

Точи се дело срещу медици, единият получи инфаркт, пише още “Посредник”. На 28 ноември в Плевенски окръжен съд ще се гледа делото срещу лекарите и фелдшера от болницата в Кнежа. Те са обвинени, че на 5 май 2005 год. са причинили по непредпазливост смъртта на Георги Кьосовски, като не са му поставили правилна диагноза и не са го лекували качествено