Темите в Посредник
Темите в Посредник / netinfo
В петък изтича срокът за плащане на данък сгради и такса смет, напомня “Посредник”. Такса смет вече е преизпълнена със 17%. В случай, че утре има чакащи клиенти и след края на работното време – 17.00 часа, те ще бъдат обслужени.

Откриваме Руски университет в Плевен – заглавие с въпросителна от първа страница. На 1 декември от 13.00 часа в зала “Плевен” се организира обществено обсъждане на тема “Откриване на Руски или Славянски университет в Плевен”. Идеята възниква в резултат на дългогодишните исторически и културни връзки на града ни с Русия и отличните партньорски отношения с побратимените на Плевен градове Москва и Ростов на Дон.

Предколедно със 700 лева “старо” задължение БТК зарадва плевенски пенсионер, пише “Посредник”. “Имате неплатена сметка от 2003 година от 726.89 лв”. Стези думи служителка на плевенски клон на БТК попарила коледния дух у 80-годишния Божидар Първанов, когато отишъл да плати обичайната си скромна месечна сметка. Мъжът е подал жалба, писал е и до премиера – цялата история четете на стр. 2.

Плевенски окръжен съд е признал за виновен подсъдимия Г.С.И. за виновен в това, че на 23 април 1998 год. в Левски като едноличен търговец избегнал плащането на данъчни задължения в големи размери – 7 519.58 лв.

Предлагат Областният съвет за развитие да обедини всички комисии. Задачата на планираното разширено заседание беше да се представят резултатите по анкетно проучване по пилотния проект за област Плевен “Засилване координиращите функции на областните съвети за развитие”.

В голямото интервю на стр.5 с шефа на Гражданска защита инж. Георги Линков може да научите неговото мнение, че общините в Плевенско са готови за зимата. Всеки трябва да знае основните правила за справяне със студа. Във вторник е била проведена работна среща между представителите на общините в областта, ТД “Гражданска защита”, областна администрация, Областно пътно управление и “Пътинженеринг”.