Теглят жребия за Спешъл Олимпикс
Теглят жребия за Спешъл Олимпикс / netinfo
Кметът на Община Плевен Найден Зеленогорски ще изтегли официалния жребий за определяне представител на Спешъл Олимпикс Плевен в Българската делегация за световните летни специални олимпийски игри Шанхай`2007.

Спешъл Олимпикс Плевен получи една женска квота по боче – традиционен за града спорт. Съгласно правилата името на участника ще бъде определено чрез жребий измежду регистрираните атлети в Спешъл Олимпикс Плевен.

Тегленето на участника е на 30 март от 13.30 часа в Заседателната зала на Община Плевен. България има квота от 12 атлети в спортовете плуване, лека атлетика, бадминтон, боче и тенис на маса в Световните Олимпийски игри в Шанхай, които тази година ще се проведат от 2 до 11 октомври. Чрез постиженията на хората с интелектуални затруднения в спорта ще бъде създадена нова визия за тях, както и повече възможности за социалната им интеграция.

В церемонията по тегленето на жребия ще участват представители на координиращата организация - Плевенски обществен фонд “Читалища”, Помощно училище “П. Р. Славейков” Плевен, БАЛИЗ Плевен, атлети на Спешъл Олимпикс в града и техните родители.