ТД на НАП Ловеч притиска длъжниците си с принудителни мерки
ТД на НАП Ловеч притиска длъжниците си с принудителни мерки / netinfo

Публичните изпълнители от Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Ловеч са предприели действия по обявяване на недействителност на сделки, извършени от длъжник. Това съобщават от пресслужбата на институцията.

От там допълват още, че и занапред ще се прибягва до такива мерки в случаите, когато е констатирана липса на имущество, годно за обезпечаване на просрочени публични – данъчни и осигурителни задължения. От началото на годината са наложени принудителни административни мерки спрямо трима собственици или съдружници на фирми в Ловешка област. На тях, както и на други 28 длъжници от миналата година, е наложена забрана да напускат страната. Ограничението е отменено спрямо трима длъжника след погасяване на задълженията им или след предоставяне на обезпечение.

 Освен това са уведомени лицензиращите органи за отнемане или неиздаване на разрешения за носене на огнестрелно оръжие на длъжници към НАП. Предприемат се масирани действия спрямо лица с дългове към хазната над 5 хиляди лева, информират от ТД на НАП Ловеч.