Талантливи деца от НУ„Отец Паисий” ще се готвят за олимпиади по проект
Талантливи деца от НУ„Отец Паисий” ще се готвят за олимпиади по проект / obshtina.pleven

НУ „Отец Паисий" е единственото начално училище в Плевен, спечелило проект по Национална програма „С грижа за всеки ученик", модул „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученически олимпиади". Стойността на проекта е 1950 лв.

Дейностите предвиждат допълнително обучение на 10 талантливи ученика по дисциплината математика. Обучението ще се провежда от двама преподаватели в малки групи от по 5 деца в рамките на два учебни часа седмично.

Целите на проекта са: Участие и успешно представяне на учениците в олимпиади и състезания; създаване на мотивация у учителите за намиране на нови методи и подходи на работа, адекватни на индивидуалните потребности на учениците; създаване на мотивация у учениците за личностно развитие и създаване на добра педагогическа практика.

Това ще стане възможно чрез разширяване в съдържателен аспект на учебната информация, което ще активира мисленето, вниманието, мотивацията и самочувствието на учениците; ще им даде възможност за моделиране на личностни качества като самостоятелност, организираност, отговорност и правене на избор.

Очакваните резултати от проекта са повишаване на успеваемостта на всеки ученик от групите в рамките на входното и изходното ниво на знанията, усвоени методи за самоподготовка, успешно класиране на олимпиади и състезания, както и мултиплициращ ефект, изразен с увеличаване броя на желаещите ученици в училище да участват в математически надпревари.

Новата учебна година за училището започва и с преоборудване на материалната база. Напълно подменени са старите, многократно ремонтирани и амортизирани столове. Със средства от училищния бюджет са закупени 210 нови столове за учениците на обща стойност 4830 лв. Така всяка класна стая разполага с 30 места за сядане за нормално и комфортно протичане на учебния процес.