Съвременен плувен комплекс изгражда МБАЛСв.Панталеймон
Съвременен плувен комплекс изгражда МБАЛСв.Панталеймон / archive.dariknews

В началото на лятото в съседство с МБАЛ"Св. Панталеймон" в Плевен започва изграждането на плувен комплекс.

Това стана ясно след разговор с управителя на МБАЛ"Св. Панталеймон" в Плевен д-р Йордан Георгиев, непосредствено след откриването на последния елемент от проекта за създаването на многопрофилната болница, което се състоя на 7 април - Световния ден на здравето.

До три месеца върху парцел от осем декара в съседство с МБАЛ"Св. Панталеймон" ще започне изграждането на плувен комплекс, който ще включва един закрит и два открири басейна, както и обслужваща част към тях.

"Все още нещата около проектирането са в начален етап. За сега разполагаме с архитектура в суров вид, но имаме идея, как това може да се случи", каза д-р Йордан Георгиев и допълни, че новият проект ще бъде възложен на архитекта, с когото вече традиционно работи - Володя Стоянов.

Началото на новия проект се е забавило поради сондажа, който е отнел повече време от очакваното, но пък е дал резулати - в резултат е открит водоизточник на дълбочина 140 метра с питейна вода и дебит 5 л/сек, което е достатъчно, за да се осъществи следващия етап от проекта.

Според д-р Георгиев, строителните работи ще стартират в края на юни 2014 г.