Съветници от ГЕРБ - Плевен уважиха празника на Беглеж и Дисевица
Съветници от ГЕРБ - Плевен уважиха празника на Беглеж и Дисевица / gerb-pleven

Общинските съветници от ГЕРБ - Плевен Петя Василева, Христослав Михайлов и Йордан Грижов уважиха храмовия празник на село Беглеж. Те присъстваха на празничната литургия, отслужена в местната църква „Свето Възнесение". За първи път след далечната 1941 година, кметът на Беглеж от ГЕРБ Георги Данов възстанови на Спасов ден характерния за селото курбан за здраве на всички жители.

Като зам.-председател на Общински съвет - Плевен Петя Василева поздрави всички присъстващи в църквата, пожела им здраве, дълголетие и да продължават да се събират на този светъл църковен празник - Възнесение Господне. Тя благодари на кмета на селото, че е възстановил една от традициите на Беглеж. От името на всички съветници от групата на ГЕРБ в местния парламент г-жа Василева поздрави баба Спаска, която днес навършва 90 години и заедно с това празнува и имен ден. Пожела й да бъде още дълги години здрава и жизнена, да посреща и да се радва на деца и внуци.

Общинските съветници Христослав Михайлов и Йордан Грижов уважиха курбана и в село Дисевица. Пламен Бешков от както е кмет организира празник за жителите на селото за Спасовден. Той пожела на присъстващите здраве и дълголетие, да продължават да се грижат за своето село и да вярват в доброто.