Състезание по любителски offroad провеждат в Тетевенско
Състезание по любителски offroad провеждат в Тетевенско / Dariknews.bg

Второто издание на състезанието по любителски offroad тип "траял" - затворено трасе с препятствия - ще се проведе днес и на 19 септември в тетевенското село Гложене, съобщават от пресцентъра на община Тетевен. Стартът е днес в 10.30 часа на мото-пистата в местността "Кука". Организатори на проявата са сдружение Авто-мото клуб "Рейсинг мания Х-Тетевен", Община Тетевен и кметство Гложене.

Състезанието ще се проведе с добре подготвени джипове 4 х 4. Трасето е с дължина километър и половина и има 5-6 естествени и изкуствено направени препятствия. Регламентът включва преодоляване на препятствията за най-кратко време. Съдийски екип от 10 души с главен съдия Милен Абрашев ще следи за спазване на правилата на спортната надпревара.

Организаторите очакват тази година в състезанието да се включат около 50 екипажа от цялата страна. Средната възраст на участниците е 30 години. От Тетевен са се регистрирали 6 участници. Ловешка област ще бъде представена и от състезатели от Троян и Априлци. Останалите състезатели са от София, Пловдив, Велико Търново, Самоков, Кнежа, Сухин дол и др.

Двудневният любителски "траял" ще завърши с награждаване на победителите на 19 септември в следобедните часове. Организаторите са осигурили награден фонд от 2 100 лева - за първо място 1 000 лева, второ място 700 лева и трето място 400 лева. Всички състезатели ще получат грамота за участие.