Със средства от дарителска кампания поддържат обществена трапезария
Със средства от дарителска кампания поддържат обществена трапезария / DarikNews

Със средства от дарителската кампания "Подкрепа за по-добър живот" на община Тетевен ще продължи съществуването на обществена трапезария в града, информират от пресцентъра на общината. Миналата година бе спечелен проект за предоставяне на услугата "Обществена трапезария", финансирана от Министерството на труда и социалната политика.

Съгласно договора трапезарията трябваше да осигурява до края на март тази година помощ на най-уязвимите граждани, които нямат възможност сами ежедневно да си осигурят обяда. В обществената трапезария са обхванати 100 души като 28 от тях са от Тетевен и 72-ма са от останалите 12 населени места на общината. Досега от кампанията „Подкрепа за по-добър живот" са постъпили 1044 лева.

Има възможност от увеличаване на тези средства, защото кампанията ще продължи до 19 март и ще завърши с благотворителен концерт на пл. "Сава Младенов" в Тетевен. Лично кметът на Тетевен Николай Павлов председателства инициативния комитет на кампанията. В организацията са и представители на дирекциите  "Социално подпомагане" и „Бюро по труда", общински съветници, юристи, бизнесмени. От инициативния комитет призоваха хотелиерите, представителите на бизнеса и гражданите да проявят съпричастност и дарят средства, за да продължи функционирането на обществената трапезария.

Дарения се събират по сметка на Община Тетевен, в касата на общината и в специалните кутии на публични места. На дарителите ще бъдат връчвани свидетелства за дарение, казаха от инициативния комитет.