Със силен старт започна годината Арт школа Колорит
Със силен старт започна годината Арт школа Колорит / art.kolorit

Арт школа „Колорит"- Плевен започна новата 2015-та година с изключителен успех от Четвъртия национален конкурс за рисунка „Вълшебната палитра на детството" в град Карнобат.

На школата беше присъдена Голямата награда на конкурса - наградата на кмета на Карнобат за колекцията от живописни творби на тема „Зимна приказка". Специалната награда за най-добра рисунка - наградата на Клуба на художниците към СБХ получава осемгодишната Мария Динкова за творбата си „Приказен зимен пейзаж".

Със силен старт започна годината Арт школа "Колорит"
netinfo

Първа награда е присъдена на седемгодишната Десислава Димитрова за рисунката „Направихме снежен човек". Носители на втора награда са Анна Петрикова - на 4 г. и Мариса Радева на 11 г. Трета награда получава Къртрис Хенсън - 11 г., а поощрителна награда, Апостол Савов - на 17 г.
С почетни дипломи са наградени 37-те деца, с чиито приказни рисунки школата спечели Голямата награда.

Организатор на конкурса е Народно читалище „Димитър Полянов-1862" - град Карнобат. В конкурса са взели участие над 700 творби на деца от цялата страна.

Със силен старт започна годината Арт школа "Колорит"
netinfo

Националната изложба е експонирана в Художествената галерия „Бенчо Обрешков" в град Карнобат.
Ръководителят на школата Майя Ананиева сподели, че темата е допаднала на децата и те с голямо вдъхновение са пресъздали своята „Зимна приказка".