Съдът отхвърли жалбата на Съгласие за освобождаване на имот
Съдът отхвърли жалбата на Съгласие за освобождаване на имот / netinfo

Плевенският административен съд отхвърли като неоснователна жалбата на председателя на Настоятелството на читалище “Съгласие 1869” Ивайло Атанасов против заповед на кмета на Община Плевен Найден Зеленогорски, информират от пресцентъра на общината. Със заповедта беше разпоредено читалището да напусне доброволно недвижим имот – частна общинска собственост, в жилищен блок “Скобелев 3”, вх. А на бул. “Ген. Скобелев” № 22.

Магистратите осъдиха читалище “Съгласие 1869” и да заплати на Община Плевен юрисконсулското възнаграждение. Със същата заповед е разпоредено за деня на доброволното освобождаване читалище “Съгласие 1869” да уведоми отдел “Управление на собствеността” при Община Плевен с оглед на приемо-предаването на имота и подготвянето и подписването на протокол. В кметската заповед е записано още, при липса на доброволно изпълнение, на 30.12.2008 год. от 11.30 часа поименно определена в заповедта комисия да изземе по административен ред описания имот на бул. “Скобелев” 22.

В мотивите на решението съдът коментира, че е нецелесъобразно общински имот да бъде използван от юридическо лице /въпреки обществената му значимост/, което разполага със своя собственост – сграда на пл. “Възраждане”. Поради което счита, че субективните възражения на жалбоподателя за необходимостта от средства за ремонт на собствени помещения, в които да бъдат преместени книгите, декорите и реквизита, нямат правна стойност.