Съдът не уважи иска на БСП, но жалбата срещу избора на новия Общински съвет ще бъде разгледана
Съдът не уважи иска на БСП, но жалбата срещу избора на новия Общински съвет ще бъде разгледана / netinfo
Административният съд в Плевен остави без уважение искането на БСП за спиране работата на новоизбрания Общински съвет в Плевен.

Решението е взето на закрито заседание, се казва в съобщение от съдебната инстанция, разпространено до медиите вчера. Към жалбата на социалистите е била присъединена и тази на независимия кандидат за общински съветник Валентин Генов, който също е оспорил встъпването в длъжност на новите старейшини.

Съмненията на жалбоподателя относно недоказани нарушения при определяне на изборния резултат не могат да обосноват необходимостта от спиране на изпълнението на оспорваното решение. Съдът счита направеното искане за неоснователно и недоказано, се казва в решението на съдия-докладчика по делото Полина Богданова-Кучева.

Административният съд насрочи дата и за разглеждане на жалбата на БСП срещу избора на новия Общински съвет на Плевен. Искът за касиране на изборните резултати за местен парламент ще се гледа в открито съдебно заседание на 20 ноември от 11.30 ч. За делото съдът служебно е изискал изборната преписка от ОИК на Община Плевен.

По искане на БСП е задължена и общинската администрация да представи протокола за броя на получените бюлетини, броя на раздадените бюлетини на секционните избирателни комисии и броя на оставените в резерв бюлетини в местната управа.