Съдят младеж, убил дядо при опит за кражба
Съдят младеж, убил дядо при опит за кражба / netinfo

21-годишен младеж, отраснал по интернати, ще бъде съден за убийство на възрастен мъж, съобщи пресаташето на Окръжен съд Плевен съдия Силвия Кръстева. На 11 октомври миналата година криминалисти от Плевен задържаха младия мъж за убийството на 81-годишния Никола Н. във вила в местността "Маркова могила" край Червен бряг. 21-годишният Веселин Х. е направил и пълни самопризнания пред съдия.

На 6 октомври миналата година униформени открихa във вила край Червен бряг мумифицираното тяло на възрастния собственик. При първоначалния оглед е установено, че бил с вързани ръце и крака. Резултатите от съдебно-медицинската експертиза показали, че мъжът е с фрактури на черепа и на гръбначния стълб. По-късно беше открит и извършителя - Веселин Х. от Луковит, който нямал дом и е известен на полицията, осъждан за кражба. Младежът опитал на открадне кабели от вилата на дядото, но той го усетил и се съпротивил.

След това Веселин нападнал възрастния мъж и го пребил с тротоарна плоча. После влачил дядото до вилата, завързал ръцете и краката му, увил въже около шията му и за да не вика, напъхал парцал в устата на стареца. Младежът заключил след това вилата като оставил полуживия мъж вътре.

Делото срещу Веселин Х. е насрочено за 18 февруари от 10.00 часа.