Съдия Дария Митева: не съм имала конфликти с председателя на Районния съд Плевен
Съдия Дария Митева: не съм имала конфликти с председателя на Районния съд Плевен / netinfo

„Не мога да коментирам случая с колегата ми Любомир Кръстев. Недоумявам защо се намесва моето име в едно такова деяние”. Това се казва в разпространено до медиите днес изявление на зам.-председателя на Плевенския районен съд съдия Дария Митева.

Ден преди това председателят на районния съд Любомир Кръстев заяви, че служебен конфликт със съдия Митева е в основата на манипулирана информация срещу него, че е шофирал в нетрезво състояние и е влязъл в пререкание с патрулиращи полицаи. Единият от проверяващите полицаи действително е племенник на съпруга на съдия Митева, се казва в днешното изявление. “Роднини сме, но това считам, че няма отношение тогава, когато човек изпълнява служебните си задължения”, пише още в него.

Що се отнася до напускането на работа на съпруга на съдия Митева, то е било по взаимно съгласие и по повод завършването на образованието му. "Напускането му беше въпрос на време, тъй като завърши образованието си и се стреми към това, което винаги е искал, да бъде адвокат. Адвокатската професия е несъвместима с трудово правоотношение, в каквото той беше”, пише в изявлението.

„Считам, че има компетентна институция в лицето на органите на МВР, която може да даде повече обяснения за случилoто се”, завършва изявлението си съдия Дария Митева.