Съдилищата от областта ще разчитат на услугите на ОИЦ - Плевен
Съдилищата от областта ще разчитат на услугите на ОИЦ - Плевен / archiv.DarikNews

В близко бъдеще, съдилищата от областта ще разчитат на информационните услуги на Областния информационен център (ОИЦ) - Плевен.
Това стана ясно на проведена информационна среща за представяне на процедура „Прозрачна и ефективна съдебна система" по оперативна програма „Административен капацитет".
На събитието присъстваха представители на Окръжен съд Плевен, Военния съд, Административния съд, както и от Районния съд в град Червен бряг.

Срещата бе открита от управителя на ОИЦ - Плевен Йонка Янакиева, която призова присъстващите да бъдат активни и да подготвят проектни предложения.

Иваничка Мусова - експерт „Комуникация и информация" в ОИЦ - Плевен представи правилата за кандидатстване, целите, допустимите дейности и очакваните резултати от реализирането на проекти по конкретната схема.
Тя подчерта пред участниците, че откритата процедура дава възможност на съдилищата да подобрят и оптимизират работата си, за да се повиши доверието на гражданите и бизнеса в тях. Всички съдилища могат да подготвят проекти, чрез които да повишат професионализма, прозрачността и отчетността в съдебната система.
Крайният срок за получаване на проектните предложения - 17 май 2012 година.

Екипът на ОИЦ - Плевен за пореден път срещна потенциални бенефициенти с конкретни възможности.
В последвалата дискусия стана ясно, че нито едно съдилище в региона до сега не е било бенефициент по оперативна програма „Административен капацитет", че има възможност да се реализират реални партньорства, както и това, че в бъдеще съдилищата ще разчитат най - много на информационните услуги на ОИЦ - Плевен.

Междувременно, екипът на Областния информационен център - Плевен започва подготовка на следващия цикъл от информационни срещи през май, на които ще бъдат представени актуални процедури по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" и Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси".

Офисът на Областния информационен център се намира на ул. "Дойран" № 81 А. Всеки посетител може да получи експертна информация за възможностите, които се предоставят от европейските фондове.

Центърът е отворен всеки работен ден от 8:30 до 17:00 часа.