hodene
hodene / dariknews
С изстрел на сигнален пистолет, кметът на Плевен Георг Спартански даде старт на поредната инициатива по отбелязването на Световния ден на ходенето, която се състоя на 13-ти октомври в парк "Кайлъка" в Плевен.

hodene
dariknews

Стотици бяха гражданите и децата, решили да излязат в топлия съботен ден и да споделят събитието.

hodene
dariknews

„Идеята е да изкараме хората в почивния ден, да посетят парк „Кайлъка“ с прекрасната му природа и въздух, да се раздвижат и да поспортуват, макар и ходейки. Да сменят кръчмите, кафенетата и компютрите със свежестта на природата и с уникалността на багрите в тази част на годината.
Струва си в един такъв топъл и приятен слънчев ден, човек да отдели два часа и да направи една приятна разходка, а още по-хубаво би било това да стане навик, потребност и традиция и това всъщност е и смисъла на тази инициатива. Радвам се, че днес стотици уважиха инициативата“, каза за Дарик кметът Георг Спартански, който измина разстоянието от „Моста“ до райна пред „Съблекалните“ преди малкия басейн в „Кайлъка“, където чрез томбола бяха раздадени различни подаръци, осигурени от Община Плевен, която е организатор на събитието.     

hodene
dariknews

hodene
dariknews

hodene
dariknews

hodene
dariknews

hodene
dariknews

hodene
dariknews

hodene
dariknews