Стефан Софиянски: Дясното обединение е единствената алтернатива пред избирателите
Стефан Софиянски: Дясното обединение е единствената алтернатива пред избирателите / netinfo

“Обединението в дясно е единствената алтернатива пред избирателите и ССД ще работи за това обединение, ние не изключваме никой и не поставяме никакви условия”. Това заяви в Плевен лидерът на партията Стефан Софиянски.

Според него време е дясното да се опре на постигнатото до сега и да се яви като алтернатива на БСП и ГЕРБ. “За всички основни принципи, които сме възприели след 10 ноември - реституция, земеделска реформа, приватизацията, членството ни в НАТО и ЕС, основната заслуга е на десните” каза той. Стефан Софиянски изрази увереност, че дясното обединение ще доведе до трета политическа сила, която ще бъде близка по подкрепа и проценти до другите две и тогава ще може и тя да има водеща роля. Лидерът на ССД нарече сегашното правителство некадърно, а бюджетът за 2009 закъснял и “страхлив”.

“Това, което ще срине правителството са управленският му дефицит и лошата икономичeска политика”, съобщи Софиянски. Според него първите 5 месеца на следващата година ще бъдат много тежки за публичния сектор, тъй като прирастите в отделните сектори вече са изядени от инфлацията и при една тежка зима държавата няма да издържи.