Стартира трансгранично сътрудничество Румъния - България
Стартира трансгранично сътрудничество Румъния - България / netinfo

Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007-2013 стартира официално на 19 февруари в Калараш. Това информират от Областна администрация Плевен.

Приветствия при откриването ще поднесат министърът на развитието, благоустройството и жилищата на Румъния Ласло Борбей, държавният секретар на министерството на развитието, благоустройството и жилищата Анна Хорват, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството на България Искра Михайлова и областният управител на Плевен Цветко Цветков.

След официалното откриване са предвидени двустранни технически дискусии – състояние на подготовката за първата покана за представяне на проектни предложения и бъдещи действия.

Програмата за трансгранично сътрудничество България – Румъния 2007 – 2013 е с общ бюджет 262000 000 евро. Разработването и изпълнението на проекти по нея ще допринесе за понататъшното социално-икономическо развитие на граничните райони, за екологичното управление на околната среда, за опазването на културните ценности и традиции и за увеличаването на възможностите за разработване и осъществяване на съвместни инициативи в граничните области.