Стартира изготвянето на План за управление на Кайлъка
Стартира изготвянето на План за управление на Кайлъка / netinfo

На работна среща днес ще бъде обявено началото на разработване на План за управление на защитена местност “Кайлъка” и природна забележителност “Пещера Разбитица”, съобщават от пресцентъра на Областна администрация Плевен.

Изпълнител на разработването на плана е ЕТ “Илия Петров”, който спечели възложения от Областната администрация конкурс. Целта на работната среща е да запознае участниците със същността на Плана за управление, законовата рамка, изискванията на заданието за разработване на плана, процеса на разработване и вземането на решения до утвърждаването му.

Ще бъде направен преглед на необходимата информация за Плана, подготовката за събирането й и източниците, ще се определят представители от заинтересованите страни за включване в разширения планиращ екип.

За участие в работната среща са поканени представители на национални, регионални и местни органи, организации, НПО, а също и частни собственици и ползватели.

В работната среща ще участват и депутатите Румен Петков, Васил Антонов, Антония Първанова и Митхат Метин. Работната среща ще бъде открита от областния управител Цветко Цветков в 10.00 часа в зала “Плевен”.